Публікації

Короваї нині замовляють не лише на весілля, а й на заручини

Ми продовжуємо знайомство з потенційними учасницями фестивалю “Українське коровай-сузір’я” – 2009. Минулого року у подібному заході взяло участь троє професійних коровайниць із хлібозаводу, які представили справжні дива кондитерського мистецтва. Маємо надію, що й цьогоріч майстрині зі славного підприємства зможуть вразити гостей фестивалю чудовими солодкими виробами.

 

Пекти коровай навчив чоловік

Read moreДолучитися до складного мистецтва випікання весільного хліба ніколи не пізно, впевнена Ніна Дік.

Чим-чим, а кулінарними смаколиками нас, меш-канців Волині, здивувати важко. Наші господині вміють так зустріти і пригостити, що часто на все життя залишаються найсвітліші спогади. Ці жінки залюбки діляться рецептами своїх страв, але далеко не кожен зможе щось подібне повторити на власній кухні. Японське прислів’я наголошує: “Тільки з любов’ю  можна зробити щось хороше”.

 

Танці на... каструлі

Read moreЯк печуть коровай і розважають гостей на весіллі у Любомльському районі. 

Волинський край завжди славився цікавими святковими традиціями, які передавалися з покоління в покоління, особливо шанувалися і протягом століть вдосконалювалися, набували нових яскравих форм та доповнень. В кожному місті і  селі є свої, не схожі на інші, неповторні весільні обряди випічки короваю і святкування, які іноді перетворюються на справжні  мистецькі дійства.

 

Національні традиції – з Колодяжного

Read moreБез минулого немає майбутнього. Так з покоління в покоління з сивої давнини і до наших часів передаються українські традиції. А жінки - берегині звичаїв нашого народу - завжди були в особливій шані...
Мені нещодавно пощастило познайомитися з однією з таких жінок, симпатичною і чарівною Катериною Красько, вчителем географії місцевої гімназії, яка вже двадцять років сіє розумне, добре, вічне - і не тільки в школі, але й у повсякденному житті.
 

«Будемо просити коровай замісити»

Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Read moreЗ такими словами зверталися колись коровайниці до матері нареченої чи нареченого, аби благословила замісити весільне тісто.

Наш народ з давніх-давен понад усе цінував хліб. Свою шану і любов до нього передавав із покоління в покоління. Особливою була і традиція випікання короваю, колись поширена майже по всій Україні, яку тепер мало хто знає. Та своїх традицій забувати не можна, бо коли представники старшого покоління відійдуть у вічність, з ними можуть зникнути і наші традиції. 

 
Сторінка 3 з 5

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66