Головна Події і факти Готує Віка Чоботар насамперед для своїх дітей, які є справжніми фанатами маминої кухні

Готує Віка Чоботар насамперед для своїх дітей, які є справжніми фанатами маминої кухні

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
У селі Поничів Володимир-Волинського району є одна родина, де майже всі жінки – вправні господині. Як зберуться вони разом на свято, то стіл аж ломиться від кількості приготовлених страв. Кожна господиня  хоче показати свій талант та майстерність. 25-річна Вікторія Чоботар, молода мама двох дітей, завжди з особливим ентузіазмом береться до приготування страв.
З дитинства Віка була надзвичайно активною, не могла довго сидіти на одному місці й щоразу прагнула пізнати щось нове. Може, саме тому має молода жінка декілька захоплень. Серед них – і куховарство.
-Починалося все із звичайних уроків кулінарії в школі. Чого ми тільки не готували, - з посмішкою розповідає моя співрозмовниця. – Всі ті страви були оригінальними та неповторними, бо рецепти придумувалися на ходу. Кожен приносив з дому що мав, а потім усі разом думали, що з цього можна зробити. Хоч не завжди поєднання інгредієнтів були вдалими, та кулінарного досвіду набували весело. 
Жінка ділиться, що було в неї й багато інших цікавих випадків, пов’язаних з куховарством. Зокрема Вікторія згадує історію про те, як вперше в житті пекла торт.
-Це було, здається, на мій чотирнадцятий Новий рік. В гості прийшла подружка, і ми разом взялися допомагати батькам готувати святкові страви. Нам доручили спекти торт. Зробивши все за рецептом, ми поставили його в духовку. Було передчуття чогось грандіозного. Минуло трохи часу, і я вирішила подивитися, чи готовий торт. Та він залишився таким, як був. Ми з подружкою дуже здивувались і відразу ж почали розмірковувати, що ж зробили не так. Перебрали безліч варіантів: може, неправильно замісили тісто чи допустили помилку в пропорціях. Та як же ми сміялися, коли зрозуміли, що просто забули увімкнути духовку.
Зараз Віка торти випікає дуже часто, адже ними так люблять ласувати її діти. Першокласник Андрійко та маленька Таня – справжні фанати маминої кухні. Часто вони просять приготувати щось смачненьке і майже ніколи не чують відмови. А Вікторія, в свою чергу, завжди слідкує за новинками кулінарії, щоб порадувати домашніх якоюсь цікавою стравою.
Не тільки куховарством захоплюється молода мама. Ще однією пристрастю жінки є квіти. Це своє хобі вона називає певного роду хворобою, адже щоразу, коли побачить на ринку чи в магазині якусь незвичайну рослину, то неодмінно повинна її придбати. Квітники ж, що на подвір’ї у Вікторії, завжди чистенькі та охайні. А односельці кажуть, що повз такий двір без захоплення неможливо пройти.
Працює жінка молодшою медичною сестрою у Територіальному центрі села Льотниче. Обрала вона цю професію, напевно, саме через те, що їй дуже подобається спілкування та можливість допомагати іншим. 
Рецепти улюблених страв 
Вікторії Чоботар
Салат «Гармонія» (на конкурс)
Потрібно: філе курки, 1 огірок, 2 яйця, 1 цибулина середніх розмірів, шампіньйони, кукурудза, майонез.
Приготування: Відварене філе курки, варені яйця, огірок, цибулю  нарізати кубиками, шампіньйони – пластинками. Викласти шарами, змазуючи кожен майонезом: філе курки, огірок, яйце, цибуля, шампіньйони, кукурудза, яйце. Прикрасити за бажанням.
«Жульєн»
Потрібно: 400г печериць, масло, 2 цибулини, 2 морквини, 2л води, 500г сметани, зелень, грибна приправа, 2ст.л. борошна.
Для грінок: батон, 4 яйця, кунжут.
Приготування: Печериці потерти на дрібну тертку і посмажити на маслі до готовності. Додати нарізану цибулю та натерту моркву і ще трохи потримати на маленькому вогні. В каструлю налити воду, додати туди сметану і вже пересмажене борошно. Вкинути посмажені печериці, цибулю та моркву. Поварити декілька хвилин. Посипати зеленню і додати грибну приправу. Налити в чашки для бульйону. 
Приготувати грінки: нарізати кубиками батон, обмакати його в яйце та кунжут і підсмажити до золотистого кольору. 
Торт «Жіночі примхи»
Потрібно: для коржів: 9 яєць (по 3 на корж), 1.5 склянки цукру (по 0.5 на корж), 1.5 склянки борошна (по 0.5 на корж), 3ч.л. розпушувача (по ложці на корж), грецькі горіхи, какао, мак.
Крем: 500г масла, 0,5л вареного згущеного молока, кава в пакетиках «Neskafe».
Приготування: 3 яйця збити з цукром (половина склянки), додати півсклянки борошна, 1ч.л. розпушувача, подрібнені грецькі горіхи. Спекти. Так само приготувати і решту коржів, тільки замість горіхів всипати какао, мак.
Крем: У глибоку посудину покласти масло, влити згущене молоко. Каву в пакетиках розчинити в невеликій кількості води (на 1 пакетик – 1 столова ложка). Додати вже розведену каву до суміші з масла та згущеного молока. Збити. Перемазати коржі. Прикрасити за бажанням.

 

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66