Головна Події і факти «У куховарстві, як і у професійній діяльності, потрібно постійно вдосконалюватися»

«У куховарстві, як і у професійній діяльності, потрібно постійно вдосконалюватися»

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Впевнена хороша господиня Інна Тішина, яка залюбки порядкує коло плити з дитячих років.
Для Інни Тішиної Володимир-Волинський – рідне місто. Тут вона народилася, здобула освіту, створила сім’ю. Маленька Іннуся захоплювалася мамою, яка завжди готувала різноманітні смачні страви, а особливо дівчинка любила випічку. 
Зараз жінка згадує свої перші кроки у справі куховарства. Не раз спостерігаючи, як мама пече бісквітний торт, школярка Інна вирішила якось спробувати сама його спекти. Перший досвід був невдалим, проте це не зупинило дівчинку, а стало поштовхом для того, аби краще розібратися з технологією приготування і спробувати знову. Маминим рецептом вона користується досі. Здебільшого бере його за основу для  тортів, додаючи мак, какао і створюючи справжні кулінарні шедеври різноманітної форми, прикрашені мастикою. Тепер мама Інна балує ними свого сина, який традиційно замовляє на свята торти-машини, танки, а на цьогорічний день народження Влад домовляється з мамою про торт-літак. 
Головним секретом свого куховарського таланту Інна Юріївна вважає постійне самовдосконалення. Вона ніколи не зупиняється на досягнутому: постійно додає до вже випробуваних нові рецепти, вносить у них щось від себе, експериментує з прикрашанням. Домашня бібліотека жінки регулярно збагачується новими кулінарними книгами та журналами. 
-Найбільше люблю готувати м’ясні страви, але щоб це не були банальні котлети, тюфтелі чи ще щось традиційне, а з «родзинкою». Дуже люблю новаторство. Буваючи в гостях, коли побачу нову страву, не переписую рецепт, а дізнаюся тільки основні інгредієнти, далі – включаю фантазію. Із спецій надаю перевагу так званим вірменським, індивідуально для кожної страви. Часто використовую і просто сіль, чорний мелений перець та часник. На вихідні син замовляє домашню піцу, особливістю якої є те, що намагаюся зробити якомога тонший корж і додати різну начинку. Залюбки готую своїм рідним «очерет» із відбивних, страви у горщиках. Впевнена, що важлива не тільки технологія приготування страви, але і її подача на стіл, як вона прикрашена. Коли готую дитяче свято, особливо треба продумати кожен елемент оздоблення.
Рецепти улюблених страв Інни Тішиної
Котлети «Від куми»(Рецепт на конкурс)
Інгредієнти: 500г м’якоті свинини, 300г вершкового масла, 300г твердого сиру, 4 яйця, сухарі, часник, олія для смаження.
Приготування: М’ясо ріжемо як на відбивні, викладаємо на харчову плівку і відбиваємо з двох боків. Солимо, перчимо, додаємо видушений часник. У кожну відбивну додаємо брусочок масла (50г) і брусочок сиру (теж приблизно 50г) та згортаємо рулетом. Кожен рулет обкачуємо у збитих яйцях, потім у сухарях, тоді ще раз в яйцях і знову в сухарях. Обсмажуємо на розігрітій сковорідці. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо за бажанням (можна зробити «очерет», настромивши на шпажки та додавши зелень).
Капусняк з горохом і пампушками
Інгредієнти: 500г свинячих реберець (під час посту реберця замінюємо на сухі гриби), 4ст. ложки сухого гороху, квашена капуста (хто скільки любить), 5-7 картоплин, 2 морквини, 1 цибулина, селера.  
Для пампушок: дріжджове тісто, часник. 
Приготування: Відварюємо реберця із цибулиною, розрізаною навпіл, і морквою, порізаною кубиками. Додаємо горох. Варимо 20 хвилин і додаємо картоплю (можна порізану шматочками або цілу і потім потовкти), ще через 20 хвилин додаємо промиту квашену капусту. Готуємо піджарку: натерту на крупній тертці морквину обсмажуємо на олії і додаємо до капусняку. Варимо до готовності. На стіл подаємо з пампушками, із додаванням часнику.
Десерт «Фантазія»
Інгредієнти: Для бісквіту: 4 яйця, 1скл. цукру, 0,5скл. борошна, 0,5скл. крохмалю, 2ч.л. розпушувача. 
Фрукти: 1 банан, 1 апельсин, 1 ківі.
Желе (полуничне, лимонне, ківі) 1л сметани, 1,5 склянки цукрової пудри, 2ст.л. желатину.
Приготування: Готуємо бісквіт: білки відділяємо від жовтків і збиваємо з цукром в густу піну. Додаємо по одному жовтку та поступово решту інгредієнтів, помішуючи масу за годинниковою стрілкою. Випікати у духовці, перевіряючи готовність дерев’яними шпажками. Коли вистигне, порізати кубиками. Фрукти теж нарізаємо кубиками. За інструкцією готуємо три види желе, а коли застигне, теж нарізаємо кубиками. Усе разом кладемо у змазану вершковим маслом форму. 
Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаємо желатин, розведений з водою на паровій бані. Заливаємо сметанно-желатиновою сумішшю нарізаний кубиками десерт. Залишаємо на ніч у холодильнику. Перевертаємо (можна форму зсередини застелити плівкою, яку потім зручно зняти) і прикрашаємо тертим шоколадом.

 

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66