Головна Події і факти «Хочу бути для свого коханого єдиною жінкою, яка зуміє його смачно нагодувати»

«Хочу бути для свого коханого єдиною жінкою, яка зуміє його смачно нагодувати»

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Про молоде подружжя Світлану і Володимира Палихат ми вже розповідали на сторінках нашого тижневика. Тоді вони ділилися з читачами своїми поглядами на подружнє життя, а також мріями і планами на майбутнє. Тепер же молода жінка вирішила спробувати свої сили в нашому конкурсі: поділитися власними кулінарними рецептами та повчитися мистецтва  куховарства у досвідченіших господинь.
 Народилася Світлана в селі Верхнів, неподалік міста гірників. Закінчивши із золотою медаллю Бужанківську середню школу, дівчина вступила до Тернопільського педагогічного держуніверситету. Отримавши диплом з відзнакою, стала працювати вчителем біології і хімії у своїй рідній та Низкиницькій середніх школах. Три роки тому Свєта зустріла і покохала нововолинського шахтаря Володимира Палихату, за якого через кілька місяців вийшла заміж. Найбільшим щастям для молодят стало народження в листопаді минулого року донечки Улянки. Правда, зараз Володимир позбавлений можливості насолоджуватися сімейним щастям, оскільки кілька тижнів тому його мобілізували в армію. За весь цей час йому лише двічі вдалося на кілька годин приїхати додому, щоб обняти та поцілувати своїх найрідніших людей. Тому приїзд чоловіка додому для Світлани – справжнє свято, і вона старається побалувати коханого чимось смачненьким.
 А куховарити Свєта почала, навчаючись ще в четвертому класі. Першою її стравою була молочна пшоняна каша, яку вони з молодшим братиком Вітею дуже любили. Дівчинка не раз спостерігала, як її варить нині покійна бабуся Валентина, тому, повернувшись якось зі школи і не заставши вдома нікого з дорослих (бабуся була на городі, а батьки – на роботі), вирішила приготувати улюблену страву самостійно. Молоко трішки підгоріло, але все одно мала господиня відчувала гордість від того, що змогла поїсти сама і нагодувати брата. Старання онучки похвалила й бабуся, яка, повернувшись з городу, теж скуштувала її кашу. Це ще більше заохотило юну господиню до куховарства, і вона почала більше часу проводити на кухні, придивляючись, як бабуся готує борщ, суп і другі страви. Згодом могла вже сама посмажити яєчню, картоплю, зварити молочну кашу чи приготувати ще якусь не дуже складну страву. Особливо їй подобалося пекти торти, печиво і тістечка, рецепти яких старанно переписувала собі в зошит із бабусиної кулінарної книги.. Згодом це вміння згодилося дівчині, коли навчалася в університеті і жила у студентському гуртожитку.
 Та зайнялася кухнею всерйоз Світлана вже після заміжжя. Одружившись,  вони з Володею винайняли в місті квартиру і стали жити окремо від батьків. Тож молодій дружині довелося самій дбати про те, щоб її коханий завжди був ситий. А оскільки Володимир працював у три зміни, то не раз, аби приготувати йому сніданок, жінці доводилося вставати о п’ятій годині ранку. Спочатку було важкувато, але згодом Світлана звикла. Не все вдавалося й тоді, коли жінка намагалася приготувати щось нове, що їй сподобалося в когось із рідних чи друзів. Але після кількох приготувань страви все ставало на свої місця. Тепер же для Світлани Василівни, як жартома інколи називає її чоловік, кулінарія стала одним із найулюбленіших занять. Вона дуже любить у вихідні порадувати Володимира і друзів, які часто бувають у їхньому гостинному домі, новим вишуканим десертом, рецепт якого знаходить у бабусиній кулінарній книзі або в Інтернеті. 
 -Я з дитинства засвоїла народну мудрість про те, що шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок, - жартує молода господиня. – А мій Володя, хоч і не дуже вибагливий до їжі, але любить щось нове і смачненьке. Тому хочу завжди бути для нього єдиною жінкою, яка зуміє його смачно нагодувати й щоразу дивувати новинками кулінарії. 
 Рецепти  улюблених страв від Світлани Палихати
Салат «Ніжність» з крабовими паличками
Інгредієнти:  3 картоплини, 1ріпчаста цибуля, 200г крабових паличок, 1 яблуко, 4 яйця, майонез. Маринад для цибулі: 2ч.л. оцту, 2/3 скл. води, перець мелений – за смаком.
Приготування: Відварити картоплю, охолодити і почистити,  круто зварені яйця почистити від шкаралупи, а яблука – від шкірки. Натерти на крупній тертці яблука та картоплю. Крабові палички нарізати соломкою. Замаринувати цибулю і залишити на 20хв. Потім вийняти її з маринаду і віджати. Натерти окремо білки і жовтки на крупній тертці. На дно плоскої тарілки покласти шар  картоплі, посолити, поперчити і полити майонезом. На неї покласти цибулю, яблуко, знову полити майонезом, потім  покласти крабові палички, майонез і потерті білки яєць. Зверху салат полити майонезом і прикрасити потертими жовтками, зеленню петрушки або кропу, а також крабовими паличками.
Піца з ковбасою і грибами
 (на конкурс)
Інгредієнти для тіста: 1 скл. теплої води, 2 яйця, 1ст.л. цукру, 0.5ч.л.  солі, 3ст.л. олії, 1 пакетик (11г) сухих дріжджів. Для начинки: 150-200г твердого сиру, 300г ковбаси, 300-400г печериць, 1 велика цибулина, 1 велика морква, кетчуп,  майонез, петрушка, кріп. 
 Приготування: У невеликій посудині змішуємо по чайній ложці борошна і цукру, всипаємо дріжджі, вливаємо трішки теплої, але не гарячої води, добре вимішуємо і ставимо в тепле місце. У просіяне в глибоку миску борошно додаємо цукор, сіль, олію, 2 яйця, набухлу дріжджову масу і вимішуємо не менше 15хв., поступово вливаючи теплу воду (тісто має бути легким). Накриваємо миску рушником і ставимо на 1год. в тепле місце, щоб тісто підійшло. А тим часом готуємо начинку: добре промиті гриби нарізаємо пластинками,  ковбасу – тоненькими скибочками. Нарізану кільцями цибулю злегка обсмажуємо в олії на сковорідці, додаємо натерту на крупній тертці моркву, смажимо 2хв., кладемо печериці і смажимо далі на невеликому вогні до напівготовності грибів. Кетчуп змішуємо з майонезом. На присипаний борошном стіл або дошку викладаємо тісто, розкачуємо його, змащуємо зверху сумішшю кетчупу з майонезом, кладемо по всій поверхні гриби з морквою та цибулею, зверху – ковбасу, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікаємо 20-25хв.
Яблучний пиріг
 Інгредієнти для тіста: борошно – 250г, маргарин або вершкове масло – 150г, яблука з кислинкою – 900г, сметана – 100г (0,5 скл.), розпушувач – 1ч.л.; для крему: сметана – 200-250г, яйця – 1шт., борошно – 2ст.л., ванільний цукор – 2ч.л., цукор – 150г.
Приготування  тіста: В посудину просіяти борошно, додати розпушувач, перемішати і покласти порізаний кубиками маргарин чи масло. Все добре перетерти, додати сметану і замісити нетуге тісто. Накрити рушником і покласти в холодильник приблизно на півгодини. Порізані яблука почистити від шкірки та серцевини і порізати тоненькими пластинками.
 Приготування крему: В посудину викласти сметану, цукор та ваніль. В окремій посудині збити яйце і додати до сметани та цукру. Все ретельно перемішати. Потім додати борошно і добре збити, щоб не було грудочок. Тісто вийняти з холодильника і розкачати у великий круг, більший за розмір форми приблизно на 10см, викласти у форму і сформувати високі бортики, приблизно 5см. На тісто викласти яблука, рівномірно залити їх кремом, потім злегка струснути форму, щоб крем заповнив порожнини. Випікати у розігрітій до 180 градусів С духовці приблизно 45хв., поки крем не загусне. Пиріг повністю охолодити, розрізати на шматки і подавати до столу.

 

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66