Головна Події і факти «Навіть у звичну страву потрібно вкладати хоч трішечки фантазії»

«Навіть у звичну страву потрібно вкладати хоч трішечки фантазії»

Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
Такої думки дотримується Вероніка Гороть з Володимира-Волинського. Уже в перші дні нашого знайомства, смакуючи стравами, якими мене частувала Вероніка Борисівна, я відчувала, що є в них якась родзинка. Саме вона надавала цим стравам особливого смаку.
-Мама завжди фантазує, навіть коли готує звичні страви, - каже син господині Ігор.
-Так, я вважаю, що кулінарія – широке поле для фантазії, вигадки та експерименту. Завдяки цьому кожна господиня набуває власного почерку в приготуванні страв, а тому навіть у звичну страву потрібно  вкладати хоч трішечки фантазії,  - каже пані Вероніка.
Вероніка Гороть народилася у 1968 році в далекому сибірському місті Іланську в родині військового. Проте всі члени сім’ї  вважали, що у них українські гени, і навіть прізвище батька – Хохлов – інтерпретували як похідне від словосполучення  «син хохла». Згодом Вероніці вдалося частково вивчити родовід прабабусі та встановити, що її предки Стрельникови  належали до дворянського роду. Недавно син Ігор відшукав в Інтернеті родовий герб Стрельникових.
Коли родина Хохлових переїхала в Україну, гени заявили про себе на весь голос. Вероніка просто закохалася в цю землю, закохалася в неповторну  природу, у звичаї і традиції.. З людьми Вероніка Борисівна надзвичайно відкрита і щира. У неї дуже ранима душа, а тому вона, як своє власне. сприймає людське горе. Можливо, через те, що надто рано залишилася  вдовою, і тепер разом з сином Ігорем вони долають непростий життєвий шлях, очікуючи від долі щастя і нових друзів. А тому так гостинно  пані Вероніка вітає тих, хто заходить до її оселі.
Любов до винахідництва, напевно, проявилась у кулінарній фантазії Вероніки Гороть. 
-Моя мама, як справжня українка, дуже смачно готувала українські страви, - продовжує пані Вероніка. – Але наша родина часто переїздила. Ми жили в Середній Азії, в Монголії. Матуся вивчала місцеві страви і деякі з них стали улюбленими в нашій сім’ї. До речі, у народів Сходу кожна страва має символічне значення, а тому просто так її не готують. Я  пропоную рецепти цих страв нашим господиням, щоб вони поповнили свій кулінарний арсенал. Користуючись нагодою, хочу подякувати редакції газети «Місто вечірнє» за організацію і проведення різноманітних конкурсів. Вони дають великий імпульс для тих, хто не вміє нудьгувати і намагається вирватися із повсякденної рутини.
Пози казахські (на конкурс)
Потрібно:  400г телятини, 450г свинини (можна готовий фарш), 2 цибулини, 2-3 зубчики часнику, сіль. перець до смаку, 1/2 склянки води.
Для тіста: 1 склянка води, 1 яйце, сіль,  2,5 склянки борошна.
Приготування: Фарш, цибулю, часник, сіль і перець вимішати, добавивши воду. Замісити тісто, яке має бути дещо крутішим, ніж на вареники, розкачати і вирізати кружечки діаметром 10мм. На кожен кружечок викласти фарш. Однією рукою тримати за край кружка, а іншою робити защепи: чим більше защепів, тим краще. Посередині має бути маленький отвір. Вироби викладаємо на пароварку, готуємо 30-40 хвилин, поки з отвору пароварки не з’явиться бульйон. Готові пози подаються з бульйоном, прикрашаються зеленню. Увага:  вироблені пози ні в якому разі не зберігати в морозильній камері, а формувати безпосередньо перед приготуванням. Пози своєю формою символізують дім, домашнє вогнище, а тому їх найчастіше готують перед приїздом особливо дорогих гостей.
Капуста тушкована «З секретом»
Потрібно: 1 головка капусти, 2 цибулини, 5-6 ложок сметани чи майонезу, оцет, сіль, цукор, 2 плавлених сирки «Дружба», 1 столова ложка смальцю.
Приготування: Капусту нашинкувати чи дрібно нарізати. В каструлі  залити водою до 1/4 висоти капусти, на дно покласти смалець.  Добавити оцет і тушкувати. Потім окремо дрібно нарізану цибулю потушкувати на сковорідці, добавити сметану чи майонез і зробити соус, який влити в капусту і варити до готовності. В кінці додається натертий плавлений сир. Бажано, щоб він був твердіший. Саме сир і є секретом страви, який надає їй особливого смаку.
Када закавказька
Потрібно: Для тіста: 3 склянки борошна, 1 склянка кефіру, 1 пачка маргарину.
Для начинки: 100г масла чи маргарину, 1,5 склянки цукру. Приготування: Тісто не місити, а сікти ножем. Інгредієнти для  начинки вимішати. Розкачати тісто великим коржем, покласти начинку і скрутити рулетом. Рулет порізати на кружальця, змазати жовтком і випікати. Печиво нагадує карамельні цукерки.

 

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66