Головна Події і факти Мирослава Наконечна надає перевагу здоровому харчуванню

Мирослава Наконечна надає перевагу здоровому харчуванню

Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
«Їжа повинна бути не лише смачною, а й корисною», - стверджує учасниця конкурсу «Добрі вісті, коли запрошують їсти» Мирослава Наконечна. Саме тому їй дуже до вподоби така пора року як літо, коли на грядках з’являються перші домашні вітаміни. Жінка просто обожнює різноманітні салати зі свіжих овочів та зелені, заправлені оливковою олією. 
Конкурсантка зізнається, що її погляди поділяють не всі члени сім’ї, лише молодша донька Христина. Старшій Катерині та чоловікові Олександру Ростиславовичу смакують дещо інші страви. Тому жінка, накриваючи на стіл, намагається догодити усім. 
Коли приготувала свою першу страву, Мирослава Іванівна вже й не пам’ятає. Як і кожна маленька господиня, вона, ще будучи школяркою, могла посмажити яєчню чи картоплю, нарізати салат… Її кулінарні таланти почали розкриватися в чотирнадцять років, коли вступила на навчання до  Рожищенського зооветеринарного технікуму. Жила в гуртожитку, а тому й готувати доводилося вже самій. Згадувала, як це робила мама, часто експериментувала й намагалася приготувати смакоту із продуктів, які були в наявності. 
-Ми з подругою мешкали вдвох, тому й куховарили по черзі: один тиждень вона, другий - я, - розповідає учасниця конкурсу. – Завжди тортики пекли і смакоту різноманітну готували. Як дівчата до нас приходили, то ми їх мали чим пригостити.
Після закінчення навчання Мирослава повернулася додому – в село Кремеш, Локачинського району. Деякий час працювала за спеціальністю –  ветеринаром. 
Її кулінарні вміння почали активно проявлятися тоді, коли познайомилася з хлопцем, який дуже сподобався. Олександр працював будівельником і допомагав батькам Мирослави зводити дім. Згодом у тому ж будинку жили й  молодята після одруження. Там народилася їхня старша донька Катерина. 
До Володимира-Волинського сім’я переїхала 1993 року. 
-Рідна сестра мого дідуся після смерті чоловіка жила сама. Дітей не мала, а тому й просила не раз, аби я чи моя сестра переїхали до неї, - розповідає Мирослава Іванівна. – Порадившись з чоловіком, ми вирішили, що доглянемо стареньку. Тут, у Володимирі, я влаштувалася на роботу (сезонно працювала на цукровому заводі), згодом разом з чоловіком почала їздити на заробітки в Польщу. 
9 травня 2001 року сім’я Наконечних поповнилася. У Олександра й Мирослави народилася ще одна донечка – Христина. Після того як дівчинка підросла й декретна відпустка закінчилася, жінка влаштувалася помічником кухаря у кафе «Вулик». Через два роки вона вже працювала шеф-кухарем. Постійно вчилася та вдосконалювала свою майстерність. Багато читала, часто експериментувала, збирала цікаві ідеї на Інтернет-сайтах. Своїм наставником майстриня вважає Ірину Рибай, яка навчила багатьох тонкощів приготування страв. Десять років роботи у «Вулику» вважає чи не найщасливішими. Було велике бажання іти трудитися, адже робота приносила задоволення, та й колектив хороший, усі дружні, наче одна сім’я. 
Тонкощі кулінарної майстерності жінка передає своїм донечкам. Бажання чимсь смачненьким порадувати рідних активніше проявляється у молодшої – Христини. Вона уже з десяти років млинці смажила й експериментувала з їхньою начинкою. Такий кулінарний сюрприз дівчинка неодноразово готувала для своїх батьків і сестри.   
Зараз молодша донька, як і мама, готує різноманітні салатики без майонезу й без ковбаси. Їм таке смакує більше, адже вони надають перевагу здоровому харчуванню. У них вдома щодня знайдеться щось рідке – суп чи борщ. Замість страв з макаронів та картоплі обирають різноманітні каші. Багато страв Мирослава Наконечна запікає в духовці або на грилі, адже вони значно корисніші, ніж смажені. 
-Ми дуже полюбляємо різноманітну зелень, - розповідає Мирослава Іванівна. – У стравах для підсилення їхнього аромату використовуємо кріп та петрушку, зелену цибульку, рукколу. Ще коли я працювала у Варшаві у Польщі, займалася прибиранням в сім’ях, то помітила, що у меню поляків входять страви, де використовуються паростки люцерни, капусти, квасолі. Я їх скоштувала і здивувалася, наскільки вони смачні й корисні. З них роблять і салати, і бутерброди, додають до інших страв. 
Здорове харчування, без сумніву, позначається й на тому, як виглядає Мирослава Наконечна. Вона енергійна, струнка та чарівна. 
Рецепти страв від Мирослави Наконечної
Плов по-узбецьки (на конкурс)
Інгредієнти: 700г рису, 600г м’яса, вода, 10г насіння барбарису, декілька головок часнику, неповна чайна ложка зіри, зелень.
Приготування: М’ясо посолити, обсмажити. Покласти в каструлю. Всипати туди промитий рис. Залити водою, щоб приблизно на два пальці покрила рис. Додати насіння барбарису, зіру. Поставити на вогонь. Коли вода трішки википить, кинути головки часнику (зверху почистити), накрити кришкою і варити до готовності на слабкому вогні. Готову страву прикрасити зеленню.   
Куліш                        
Інгредієнти: 1,2кг домашньої курки, 5л води, 300г пшона, сіль та перець (за смаком), 4 яйця, зелень. 
Приготування: Курку відварити до готовності. Відділити м’ясо від кісток, порізати на шматочки, обсмажити на маслі. В бульйон, в якому варилася курка, всипати пшоно. Варити до готовності. Додати м’ясо, масло, збиті яйця. Посолити й поперчити до смаку. Прикрасити страву зеленню.  
Тірамісу
Інгредієнти: 4 жовтки, 100г цукру, 200г сметани, 100г цукру, 2 пачки сиру маскарпоне, 300г паличок для тірамісу, 150г розчинної кави, 150г води, 20г лікеру.  
Приготування: Жовтки збити з цукром. Далі збити сметану з цукром. Продовжуючи збивати, однак на менших обертах, додати маскарпоне по ложечці. Додати збиті жовтки. Запарити каву, охолодити. До кави додати лікер, перемішати. Обмакуючи палички для тірамісу в кавово-лікерну суміш,  викладати у форму (деко). На шар паличок покласти шар крему, і так до заповнення форми. Прикрасити какао-порошком. Поставити тірамісу в холодильник на 3-4 години.

 

Авторизація

Люстрація

Останні новини


АКТУАЛЬНО

Зверніть увагу!
Читайте нашу газету! Може знайдете в ній загублену річ? 

ТУТ

Опитування

В.о. президента Турчинов пропонує провести одночасно з виборами президента референдум - щодо унітарного чи федеративного устрою України. Ви підтримуєте цю ідею?
 

Статистика сайту

Користувачів : 1751

«Добрі вісті, коли запрошують їсти»

Зараз на сайті

Реклама



Найбільше читають про

Інформери

Погода в Луцьку Курс долара


korovay_ban.png

Контактна інформація

Звертайтесь за адресами: м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 56 м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 64/16
Контактний телефон редакції: 03342 3-81-31
Мобільний телефон редакції: 063 313-83-08
Контактный телефон (Нововолинськ): 03344 44-8-66